Obavijesti

Produžetak roka za slanje fotografija za godišnju izložbu Fotokluba Marin Getaldić

Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail

Poštovane članice i članovi Fotokluba Marin Getaldić,

Zahvaljujemo svima koji ste poslali svoje fotografije za našu godišnju izložbu. Svi koji iz bilo kojeg razloga niste stigli do sada poslati svoje radove, moći ćete to napraviti još tri dana zaključno 7. studenoga 2012 (23:59h).

Srdačan pozdrav i dobro svjetlo :)

 

Poziv za sudjelovanje na godišnjoj klupskoj izložbi 2012

Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail

Poštovane članice i članovi fotokluba Marin Getaldić,

Došlo je vrijeme za još jednu našu godišnju klupsku izložbu i priliku da javnosti predstavimo, kako svoj osobni, tako i napredak cijelog kluba u pogledu fotografskog stvaralaštva. To je ujedno i velika šansa svim novim članovima da pokažu što su sve naučili uz stručni tim FKMG i kako su svladali "osnove fotografije", tako da posebno apeliramo na naše nove članove da se odvaže i pošalju svoje najnovije najbolje uradke.

Svi članovi koji pošalju fotografije na natječaj biti će zastupljeni s najmanje jednom svojom slikom na izložbi, a konačan broj fotografija (hoće li biti jedna ili više) po autoru, biti će poznat nakon toga što svi zainteresirani članovi pošalju svoje radove.

Stoga, pošaljete do 5 svojih najboljih fotografija novijeg datuma, najbolje nastalih u posljednjih dvanaestak mjeseci (naravno, podrazumijeva se da ste već platili članarinu za tekuću godinu i da s tim fotografijama niste ranije sudjelovali na prethodnoj klupskoj izložbi) u najvećoj rezoluciji, jpg formatu, ne veće od 10 MB. Fotografije šaljite svaku u zasebnom mailu, a prije slanja svakoj fotografiji (fajlu) obvezno dajte naziv, npr. Stradun, Zvonik i sl. (umjesto IMG 3992, DSC 2987 i sl.).

Ukoliko netko ne zna kako imenovati fajlove i poslati ih, slobodno može pitati voditelje projekta.

Svaki član koji bude poslao fotografije suglasan je da se one mogu koristiti za potrebe izložbe, plakate, pozivnice i druge promidžbene materijale, bez posebne dozvole autora. U dogovoru s voditeljima projekta članovi koji budu u mogućnosti će sudjelovati u postavljanju, odnosno skidanju slika u galerijskom prostoru i čuvanju izložbe tijekom njenog trajanja.

Fotografije šaljite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

u naziv maila (Subject) napišite: "Za godišnju izložbu 2012".

Molimo vas poštujete zadani rok za slanje fotografija 4. studenog 2012. (23:59h).

Ocjenjivački sud će biti sastavljen od članova kluba i pri ocjenjivanju neće imati uvid u ime autora, nego samo u naziv fotografija, naravno neće ocjenjivati svoje fotografije koje budu slali na natječaj.

Otvorenje izložbe planirano je 7. prosinca 2012. u 19 sati u foajeu Dvorane Ivana Pavla II u Gradu. Izložba će trajati tjedan dana.

Srdačan pozdrav i dobro svjetlo!

Voditelji projekta godišnje izložbe Fotokluba Marin Getaldić 2012,

Goran Bisić i Igor Brautović

   

MOLBA ČLANOVIMA KLUBA!

Poštovani članovi FKMG,
ovaj put razlog našeg javljanja nije ni sastanak ni izložba (a priprema se i jedno i drugo), nego jedna zamolba.

Naime, naš Maro Kocković - koji već godinama klubu ustupa bez naknade svoj prostor - ove godine priprema veliku izložbu radova svog oca Marijana Kockovića. 

Nakon dvije godine priprema i skupljanja sredstava, nadomak je uspješne realizacije izložbe u Gliptoteci u Zagrebu, te u Sponzi u Dubrovniku. 
Radi se o dosta zahtjevnim izložbama, te skulpturama koje treba prenijeti do Zagreba i nazad, sa svim potrebnim osiguranjem te pratećim programom.
Dobar dio sredstava su osigurali i Grad Dubrovnik, Grad Zagreb, Min.kulture, ERSTE banka, HAZU-a, te sama Gliptoteka, ali pored svih sponzora na kraju će ipak nedostajati barem desetak tisuća kuna.

Zato je Maro bio prisiljen zamoliti prijatelje i štovatelje rada svojeg oca za malu pomoć. Svatko tko je u mogućnosti, a bez ikakvih obveza, puno bi pomogao Maru i ekipi svojim malim doprinosom (npr. 100kn u minimalnom iznosu).

Novci će biti pohranjeni na račun Udruge ljubitelja umjetnosti Marijana Kockovića i iskorišteni isključivo za izložbu.
Ime svakog tko je doprinio realizaciji bit će upisano u monografiju/katalog pod "zahvala prijateljima".

Maro poručuje da ovakvu izložbu sigurno neće organizirati u sljedećih 5 do 10 godina, a monografija/katalog koji će raditi bit će vrhunske kvalitete tj. nešto što vrijedi imati u kućnoj biblioteci (svi će ga dobiti kasnije za uspomenu).

Podaci za uplatu:

Udruga ljubitelja umjetnosti Marijana Kockovića
Kardinala Stepinca 64
OIB: 29533826123
Račun OTP: 2407000 - 1100155831

Pokušajmo pomoći Maru koji je dosta puta dokazao da je veliki prijatelj FKMG!

Uprava FKMG

   

RADIONICA: Uvod u video (za one koji vole fotografiju)

Poštovani članovi FKMG,
nova godina - nove teme za naša druženja i radionice.

Ovaj put ćemo stvarno krenuti u područje kojim se nismo do sada previše bavili - naš Klaudio će održati predavanje/radionicu na temu "Uvod u video (za one koji vole fotografiju)".

U četvrtak 19.01. u 19h vidimo se u u klupskom prostoru (iznad h.Kompas)!

Pozdrav svima,
Mario

   

Novogodišnji domijenak

Poštovani članovi FKMG,

u četvrtak 22.12.2011. u 19h naći ćemo se u klupskom prostoru (iznad h.Kompas) na malom domjenku povodom kraja još jedne uspješne klupske i fotografske godine. Ove godine smo prilično toga napravili - za narednu godinu kao i uvijek :) imamo dosta planova.

Usput se želimo zahvaliti i autorima koji su donirali svoje fotografije s naše posljednje izložbe u humanitarne svrhe, kao i onima koji su ih kupili.
Na domjenku ćete moći preuzeti kupljene slike, ali i kupiti neku koja još nije pronašla novog vlasnika.

Svakako dođite!
Ali ako netko ipak bude spriječen onda mu na ovaj način želimo čestit Božić i puno dobrog svjetla u 2012.!

Vaš Marin Getaldić

   

Stranica 6 od 9