Obavijesti

Poziv za sudjelovanje na godišnjoj klupskoj izložbi 2012

Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail

Poštovane članice i članovi fotokluba Marin Getaldić,

Došlo je vrijeme za još jednu našu godišnju klupsku izložbu i priliku da javnosti predstavimo, kako svoj osobni, tako i napredak cijelog kluba u pogledu fotografskog stvaralaštva. To je ujedno i velika šansa svim novim članovima da pokažu što su sve naučili uz stručni tim FKMG i kako su svladali "osnove fotografije", tako da posebno apeliramo na naše nove članove da se odvaže i pošalju svoje najnovije najbolje uradke.

Svi članovi koji pošalju fotografije na natječaj biti će zastupljeni s najmanje jednom svojom slikom na izložbi, a konačan broj fotografija (hoće li biti jedna ili više) po autoru, biti će poznat nakon toga što svi zainteresirani članovi pošalju svoje radove.

Stoga, pošaljete do 5 svojih najboljih fotografija novijeg datuma, najbolje nastalih u posljednjih dvanaestak mjeseci (naravno, podrazumijeva se da ste već platili članarinu za tekuću godinu i da s tim fotografijama niste ranije sudjelovali na prethodnoj klupskoj izložbi) u najvećoj rezoluciji, jpg formatu, ne veće od 10 MB. Fotografije šaljite svaku u zasebnom mailu, a prije slanja svakoj fotografiji (fajlu) obvezno dajte naziv, npr. Stradun, Zvonik i sl. (umjesto IMG 3992, DSC 2987 i sl.).

Ukoliko netko ne zna kako imenovati fajlove i poslati ih, slobodno može pitati voditelje projekta.

Svaki član koji bude poslao fotografije suglasan je da se one mogu koristiti za potrebe izložbe, plakate, pozivnice i druge promidžbene materijale, bez posebne dozvole autora. U dogovoru s voditeljima projekta članovi koji budu u mogućnosti će sudjelovati u postavljanju, odnosno skidanju slika u galerijskom prostoru i čuvanju izložbe tijekom njenog trajanja.

Fotografije šaljite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

u naziv maila (Subject) napišite: "Za godišnju izložbu 2012".

Molimo vas poštujete zadani rok za slanje fotografija 4. studenog 2012. (23:59h).

Ocjenjivački sud će biti sastavljen od članova kluba i pri ocjenjivanju neće imati uvid u ime autora, nego samo u naziv fotografija, naravno neće ocjenjivati svoje fotografije koje budu slali na natječaj.

Otvorenje izložbe planirano je 7. prosinca 2012. u 19 sati u foajeu Dvorane Ivana Pavla II u Gradu. Izložba će trajati tjedan dana.

Srdačan pozdrav i dobro svjetlo!

Voditelji projekta godišnje izložbe Fotokluba Marin Getaldić 2012,

Goran Bisić i Igor Brautović

 

MOLBA ČLANOVIMA KLUBA!

Poštovani članovi FKMG,
ovaj put razlog našeg javljanja nije ni sastanak ni izložba (a priprema se i jedno i drugo), nego jedna zamolba.

Naime, naš Maro Kocković - koji već godinama klubu ustupa bez naknade svoj prostor - ove godine priprema veliku izložbu radova svog oca Marijana Kockovića. 

Nakon dvije godine priprema i skupljanja sredstava, nadomak je uspješne realizacije izložbe u Gliptoteci u Zagrebu, te u Sponzi u Dubrovniku. 
Radi se o dosta zahtjevnim izložbama, te skulpturama koje treba prenijeti do Zagreba i nazad, sa svim potrebnim osiguranjem te pratećim programom.
Dobar dio sredstava su osigurali i Grad Dubrovnik, Grad Zagreb, Min.kulture, ERSTE banka, HAZU-a, te sama Gliptoteka, ali pored svih sponzora na kraju će ipak nedostajati barem desetak tisuća kuna.

Zato je Maro bio prisiljen zamoliti prijatelje i štovatelje rada svojeg oca za malu pomoć. Svatko tko je u mogućnosti, a bez ikakvih obveza, puno bi pomogao Maru i ekipi svojim malim doprinosom (npr. 100kn u minimalnom iznosu).

Novci će biti pohranjeni na račun Udruge ljubitelja umjetnosti Marijana Kockovića i iskorišteni isključivo za izložbu.
Ime svakog tko je doprinio realizaciji bit će upisano u monografiju/katalog pod "zahvala prijateljima".

Maro poručuje da ovakvu izložbu sigurno neće organizirati u sljedećih 5 do 10 godina, a monografija/katalog koji će raditi bit će vrhunske kvalitete tj. nešto što vrijedi imati u kućnoj biblioteci (svi će ga dobiti kasnije za uspomenu).

Podaci za uplatu:

Udruga ljubitelja umjetnosti Marijana Kockovića
Kardinala Stepinca 64
OIB: 29533826123
Račun OTP: 2407000 - 1100155831

Pokušajmo pomoći Maru koji je dosta puta dokazao da je veliki prijatelj FKMG!

Uprava FKMG

   

RADIONICA: Uvod u video (za one koji vole fotografiju)

Poštovani članovi FKMG,
nova godina - nove teme za naša druženja i radionice.

Ovaj put ćemo stvarno krenuti u područje kojim se nismo do sada previše bavili - naš Klaudio će održati predavanje/radionicu na temu "Uvod u video (za one koji vole fotografiju)".

U četvrtak 19.01. u 19h vidimo se u u klupskom prostoru (iznad h.Kompas)!

Pozdrav svima,
Mario

   

Novogodišnji domijenak

Poštovani članovi FKMG,

u četvrtak 22.12.2011. u 19h naći ćemo se u klupskom prostoru (iznad h.Kompas) na malom domjenku povodom kraja još jedne uspješne klupske i fotografske godine. Ove godine smo prilično toga napravili - za narednu godinu kao i uvijek :) imamo dosta planova.

Usput se želimo zahvaliti i autorima koji su donirali svoje fotografije s naše posljednje izložbe u humanitarne svrhe, kao i onima koji su ih kupili.
Na domjenku ćete moći preuzeti kupljene slike, ali i kupiti neku koja još nije pronašla novog vlasnika.

Svakako dođite!
Ali ako netko ipak bude spriječen onda mu na ovaj način želimo čestit Božić i puno dobrog svjetla u 2012.!

Vaš Marin Getaldić

   

Poziv na godišnju klupsku izložbu

Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail

pozivnica
   

Stranica 6 od 9