NOVOSTI

20.3.2011 Terenska nastava s učenicima OŠ Grud

Članovi Foto kluba Marin Getaldić održali su prvu proljetnu radionicu fotografske kompozicije u Konavlima. Radionica se održala na više lokacija počevši u Ljutoj (Konavoski dvori), gdje su učenice uz stručno vodstvo predsjednika Kluba, Eugena Miljana, dobivale i konkretne zadatke koje je trebalo izvršiti u zadanom vremenu. Kvaliteta ovog tipa radionice je neupitna, obzirom na prirodno okruženje i situacije, te mogućnosti isprobavanja više fotografskih tehnika, izbor motiva, mjesta fotografiranja i sl. Konavoske stijene bile su mjesto završetka radionice; gdje su se svi sudionici još jednom složili kako je priroda niscrpan motiv (povod, uzrok ili razlog) za fotografiju.

Ipak, autor slike, čovjek koji je pritisnuo okidač, njegova osobnost, foto-tehničko znanje, sklonost nekoj temi, dosjetljivost, upornost i želja da postigne određeni cilj, postaju odlučni elementi u stvaranju fotografije. S tim zadacima je ostvarena ova radionica, a nadamo se i organizaciji još ovakvih edukativnih susreta.

Najbolje radove koje učenice pošalju na našu email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript klub će nagraditi.

Jelena Vlahović

Link na Galeriju

 

17.03.2011 Izbornom skupštinom proslavljen drugi rođendan

Danas je u velikoj dvorani Poslijediplomskog središta Foto klub Marin Getaldić održao Izbornu skupštinu. Za predsjednika je ponovo izabran Eugen Miljan, a za dopredsjednika Mario Miličević. Po završetku skupštine je prigodnim domjenkom proslavljena i druga obljetnica djelovanja novoobnovljenog kluba, nasljednika bivšeg Foto kino kluba Marin Getaldić, koji je radom zamro u doba Domovinskog rata.

Zajednička večer završena je tečajem digitalne obrade fotografija. Mario Miličević je prikazao rad u digitalnoj "tamnoj komori", kako bi članovi kluba mogli što bolje prirediti svoje fotografije za predstojeću državnu izložbu fotografije Koluri Dalmacije, koja će u organizaciji kluba biti održana u Sponzi.

Fotografija i tekst: Željko Tutnjević

 

   

17.3.2011 Dalmatinski Koluri na Radio Dubrovniku

U četvrtak 17. ožujka 2011. godine u emisiji "Vrlo dobar četvrtak" na Radio Dubrovniku, Margarita Nodilo, Klaudio Pozniak i Eugen Miljan su povodom druge godišnjice rada kluba predstavili neke prošle projekte, te najavili nove. Fotomaraton 2011 i Dalmatinski koluri.

Poslušajte snimku :)

p.s. Isprike na početnoj tremi naših muških snaga... a kako je Igor komentirao Margarita je bila za 5+

Download Embed Embed this video on your site

   

15.03.2011 Dalmatinski koluri

   

10.03.2011 Fotomaraton Dubrovnik 2011

Fotomaraton predavanje prvi dio

Fotomaraton predavanje drugi dio

Fotomaraton PRAVILA

Fotomaraton NATJECATELJI. Ukoliko se želite natjecati, a vaše se ime ne nalazi u tablici, odmah se javite na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript l. U slučaju da je u tablici došlo do greške sa vašim podacima, molimo vas da nas također obavijestite na isti mail.

Fotomaraton Dubrovnik 2011

   

Stranica 7 od 8