Fotoradionica na otoku Lokrumu

Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail

U organizaciji Fotokluba Marin Getaldić, u sklopu Tjedna botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske, na otoku Lokrumu, u srijedu 1. lipnja 2011. održana je fotoradionica u kojoj su sudjelovali učenici osnovnih škola: Marina Getaldića, Gruda i Cavtat. Učenici su imali dva fotozadatka, prvi je bila makro fotografija iz botaničkog vrta, a drugi slobodna interpretacija nekog zanimljivog motiva na Lokrumu.  Fotoklub Marin Getaldić zahvaljuje na suradnji navedenim osnovnim školama i njihovim nastavnicima, djelatnicima rezervata Lokrum, Botaničkog vrta,  kao i "Adriana travel - Cavtat".

alt

Magistrica znanosti Katija Dolina upoznaje učenike osnovne škole Marin Getaldić i članove Fotokluba Marin Getaldić sa zanimljivim činjenicama vezanim za Botanički vrt na Lokrumu.

alt

Učenici šestih, sedmih i osmih razreda OŠ Marina Getaldića s nastavnicom, gđom Anitom, pažljivo su slušali izlaganje i postavili brojna pitanja gđi Katiji.

alt

Nezaboravan je bio i posjet stakleniku s kaktusima od kojih su neki ovdje i preko pedeset godina.

alt

Poslije odlaska učenika OŠ Marina Getaldića iz Dubrovnika koji su sve uredno poslikali, nastavak radionice je uslijedio s talentiranim učenicama OŠ Gruda i OŠ Cavtat koje uspješno vodi njihova nastavnica tehničkog odgoja, članica našeg kluba, Jelena Vlahović.

alt

I evo ih na povratku s prvog fotozadatka, makro fotografije.

alt

Naravno, odmor je dobro došao uz neizostavno pregledavanje snimljenog materijala.

alt

I evo na kraju ove male fotoreportaže Igora i Jelene, budući da smo mi obično ti koji slikaju u redu je da i nas netko slika, a zadovoljstvo je kada to napravi Anamarija.