20.3.2011 Terenska nastava s učenicima OŠ Grud

Članovi Foto kluba Marin Getaldić održali su prvu proljetnu radionicu fotografske kompozicije u Konavlima. Radionica se održala na više lokacija počevši u Ljutoj (Konavoski dvori), gdje su učenice uz stručno vodstvo predsjednika Kluba, Eugena Miljana, dobivale i konkretne zadatke koje je trebalo izvršiti u zadanom vremenu. Kvaliteta ovog tipa radionice je neupitna, obzirom na prirodno okruženje i situacije, te mogućnosti isprobavanja više fotografskih tehnika, izbor motiva, mjesta fotografiranja i sl. Konavoske stijene bile su mjesto završetka radionice; gdje su se svi sudionici još jednom složili kako je priroda niscrpan motiv (povod, uzrok ili razlog) za fotografiju.

Ipak, autor slike, čovjek koji je pritisnuo okidač, njegova osobnost, foto-tehničko znanje, sklonost nekoj temi, dosjetljivost, upornost i želja da postigne određeni cilj, postaju odlučni elementi u stvaranju fotografije. S tim zadacima je ostvarena ova radionica, a nadamo se i organizaciji još ovakvih edukativnih susreta.

Najbolje radove koje učenice pošalju na našu email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript klub će nagraditi.

Jelena Vlahović

Link na Galeriju