FOTOmaraton - Dubrovnik 2015

Sudionici i organizatori FOTOmaratona Dubrovnik 2015.

FOTOmaratonci_2015

   Natjecanje su završili:

   Marija Benić, Margarita Biskup, Đani Bulić, Loneta Čizmić Babić, Zrinka Ćorić, Jasmin Deraković, Cvijeta Djevojić, Josipa Erić, Kristina Koboević, Kata Krajančić, Miho Kulušić, Ileana Linić, Ina Lovrić, Đivo Matić, Romualdo Miljak, Paula Moretti, Alen Previšić, Mihaela Rašica, Željko Sović, Antonia Stanković, Vladimir Stojićević, Željko Tutnjević i Ana Maria Vlahović.

   Čekamo rezultate našeg žirija.  Fotoklub Marin Getaldić, uz potporu Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture, i ove godine organizira Fotomaraton za građane Dubrovnika. Radi se o besplatnom natjecanju u fotografiranju na zadane teme koje će se održati u subotu 7. studenog, od 9-13 sati, sa startom ispred kina Visia. Mogu se prijaviti svi uzrasti, između srednjoškolaca i umirovljenika, a prijave se primaju do petka 6. studenog u 16h. Prijava mora sadržavati:

   - ime i prezime natjecatelja

   - datum rođenja 

   - broj mobitela

a potrebno ju je poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Dopuštena je upotreba svih vrsta digitalnih fotoaparata, dok se mobitelima neće moći fotografirati!. Prva nagrada za najuspješnijeg natjecatelja je vrijedni fotoaparat Canon EOS 1200D.

2015maraton fkmg

Pravila

   1. Fotomaraton Dubrovnik 2015 je natjecanje u fotografiranju na zadane teme koje se organizira za sve ljubitelje fotografije (od srednjoškolaca do umirovljenika). Sudjelovanje na natjecanju je besplatno.

Nagrada za :

1. mjesto - digitalni fotoaparat Canon EOS 1200D (vrijednost 3.000 kn)

2. i 3. mjesto - foto pribor

Mail adresa za prijave i informacije:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Prijave se primaju do petka 6. studenog u 16h.

Prigodom prijave poslati sljedeće podatke:

* Ime i prezime

* Datum rođenja

* Broj mobitela

   2. Natjecanje 7. studenog će trajati 4 sata (9-13h) i to na području Grada (uklj.Pile i Ploče), za koje vrijeme će biti potrebno realizirati 8 zadanih tema.

Dopuštena je upotreba svih vrsta digitalnih fotoaparata, dok se mobitelima neće moći fotografirati!

Fotografije moraju biti u standardnom JPG formatu. Dopuštene su fotografije u boji (uz postavke na fotoaparatu koje će samo minimalno utjecati na dodatni kontrast, zasićenje i sl.), kao i crno/bijele fotografije koje će nastati konverzijom u samom fotoaparatu. Osim navedenog, fotografije ne smiju biti dodatno (sepia, različiti okviri i efekti itd.) ili naknadno obrađivane, niti na bilo koji način naknadno kopirane na mem.karticu.

   3. Postaje:

Početna postaja - kino Visia - 9:00-9:15

• registracija, preuzimanje 8 zadataka

Ciljna postaja - kino Visia - 12:00-13:00

• predaja 8+1 fotografije

   4. Krajnji redoslijed fotografija na memorijskoj kartici:

• 1. fotografija - fotografija vlastitog evidencijskog kartona s upisanim imenom i prezimenom (OBVEZNO)!

• 2.- 9. fotografija - 8 tema, bilo kojim redoslijedom. Povezati na evidencijskom kartonu teme i redne brojeve fotografija na memorijskoj kartici (ili imena fotografija)!

   Ovo je primjer evidencijskog kartona - dakle prikazane teme su samo primjer i neće biti na natjecanju. Stvarne teme su tajna do početka natjecanja!

kartoncic

   5. Važne napomene:

•  prije natjecanja:

-  obrisati sve fotografije s kartice - mem.kartica bi na početku trebala biti prazna!

-  napuniti baterije!!

-  provjeriti datum/vrijeme na fotoaparatu (radi eventualne kontrole trenutka fotografiranja)

-  uzeti olovku!

•  natjecatelji smiju imati društvo (prijatelje, ...) - koje može i pozirati za neku fotografiju, ali natjecatelj samo fotografiranje mora obaviti osobno i potpuno samostalno;

•  fotografije s memorijskih kartica biti će preuzete na kraju natjecanja (do 13h), međutim preporuka je natjecateljima da barem do narednog dana ne brišu fotografije s kartice.

   6. Povjerenstvo će ocijeniti radove svakog natjecatelja (koji na kraju preda ispravnih 8+1 fotografija).

Ocjene su 0-10 (0= promašena tema).

U slučaju istog broja bodova prednost ima natjecatelj koji je ostvario više visokih ocjena za pojedinačne fotografije.

Mail adresa za prijave i informacije:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Facebook grupa za informacije:

Fotomaraton Dubrovnik

   Organizacijski odbor FOTOmaratona: Predsjednik: Mario Miličević, podpredsjednik: Marko Asić, članovi: Goran Bisić, Igor Brautović i Jelena Vlahović